Gradonačelnik Sremske Mitrovice nije prihvatio inicijativu za sastanak sa predstavnicima Unije poslodavaca grada Sremske Mitrovice

Ovo i nije neočekivana odluka jer je takav odnos sa Unijom poslodavaca uspostavio    bivši    gradonačelnik koji u dva mandata nije našao za shodno ne da reši pitanja koja smo obrazloženo pokretali nego ni da nas sasluša.

Gradonačelniku Grada Sremska Mitrovica gosp.Vladimiru Sanaderu dostavili smo Inicijativu u sedam tačaka za bolju saradnju preduzetnika i lokalne samouprave čije bi sprovođenje doprinelo obezbeđuju sigurnijeg poslovanja , veću konkurentnost , povoljniji lokalni ambijent za poslovanje i veće zapošljavanje .

Posle ovakve reakcije gradonačelnika postavlja se pitanje dali lokalna samouprava uopšte želi neko od ovih pitanja da reši ili je nešto drugo u pitanju.

Njegov prethodnik ,gosp.Vlada Petković svestan sopstvenog znanja i odgovornosti funkcije koju vrši , nije za razliku od njih bežao od razgovora i u samo jednom razgovoru postigli smo saglasnost o najvećem broju pitanja.Sigurni smo da bi u veoma  kratkom  vremenu mnoga pitanja u odnosu lokalne vlasti i udruženja poslodavaca bila prevaziđena na dobrobit naše lokalne zajednice.Ali to očito nije u interesu svih.

U vezi sa stavom gradonačelnika obratićemo se i lokalnom rukovodstvu Srpske napredne stranke da nas primi na razgovor kako bi smo saznali dali je sprečavanje uspostavljanja dijaloga poslodavaca sa lokalnom samoupravom zvanična politika ove stranke ili je u pitanju samovolja pojedinaca.