Održan sastanak predstavnika javnog i privatnog sektora opštine Žepče sa predstavnicima Unije poslodavaca grada Sremska Mitrovica i Unije poslodavaca Crne Gore

Razvojna agencija Žepče i Lokalni ekonomski forum opštine Žepče u čijem sastavu su predstavnici javnog i privatnog sektora organizovali su poslovni susret sa poslodavcima iz Sremske Mitrovice i Unije poslodavaca Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali opštinski načelnik Mato Zovko, predsedavajući Opštinskog veća Žepče Muhamed Jusufović. Rad LEF-a i strukturu privrede opštine Žepče prezentovali su direktorica Razvojne agencije Žepča  Branka Janko i predsednik Lokalno ekonomskog foruma Namik Malićbegović.

Ispred Unije poslodavaca Crne Gore učestvovali  su Mirza Mulešković i Ana Maraš, dok su poslodavce iz Sremske Mitrovice predstavljali predsednik Unije poslodavaca Bogdan Kavazović, i Slobodan Lukić i Branko Gajin ,članovi Upravnog odbora.

Teme sastanka bile su mogući oblici saradnje među kompanijama kao i zajednički problemi sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća u zemljama bivše Jugoslavije.  Također, razgovarano je o mogućim partnerstvima predstavnika drvnog , metalskog I drugih sektora iz opštine Žepče sa poslodavcima iz Sremske Mitrovice, koji su izrazili spremnost za bolje povezivanje. Jedan od zaključaka se odnosi na kreiranje baze ponuda poduzetnika iz sve tri zemlje koje će biti dostupne svim zainteresovanim poslodavcima iz okruženja.

U narednom periodu definisaće  se okvir zajedničke saradnje i u što skorije vreme započeti s njegovom realizacijom od značaja za sve preduzetnike u regiji.