Unija poslodavaca grada Sremska Mitrovica na Gospodarskom forumu Žepče 2017

Poziv našoj organizaciji za nas predstavlja priznanje za napore koje je proteklih godina uložila da se formiraju tripartitna i druga radna tela(Socijalno-ekonomski savet , Savet za zapošljavanje,Privredni savet,) i u njih uključe predstavnici udruženja poslodavaca i preduzetnika kako bi se uspostavio stalni i na poverenju zasnovan dijalog predstavnika lokalne vlasti i udruženja poslodavaca i preduzetnika što nam omogućuje da zastupamo i branimo interese preduzetnika pred organima lokalne samouprave prilikom donošenja lokalnih strategija i odluka,propisa i Zakona i predlažemo izmene lokalnih propisa i zakona koja obezbeđuju sigurnije poslovanje , veću konkurentnost i povoljniji lokalni ambijent za poslovanje i veće zapošljavanje.

Delegacija Unije poslodavaca grada Sremska Mitrovica koju su činili Slobodan Lukić ,Branko Gajin i Bogdan Kavazović učestvovala je po pozivu Razvojne agencije Žepče na 4.Gospodarskom forumu koji se četvrtu godinu zaredom organizuje u ovom gradu.

U drugom panelu koji je bio posvećen primeni evropskog Akta o malim i srednjim poduzećima u BiH, čiji je moderator bio mr. sc. Goran Dodig, dipl. ekonomista sa višegodišnjim iskustvom u radu sa MSP sektorom, a učestvovali su predstavnici biznisa iz zemalja u regionu i to Adis Fajić, koordinator za SBA ispred FBiH u Ministarstvu za razvoj, poduzetništvo i obrt Federacije BiH, Zdravko Miovčić, direktor Razvojne agencije EDA Banja Luka, Bogdan Kavazović, predsednik Unije poslodavaca grada Sremske Mitrovice, Mirza Mulešković, Unija poslodavaca Crne Gore, Mladen Pandurević, predsednik Unije poslodavaca Federacije BiH i Salih Musić, Udruženje RESTART BiH.

Organizatori su bili Razvojna agencija Žepče i Općina Žepče uz podršku partnera i suorganizatora CRS-a i NALED (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj Srbije). Moto ovogodišnjeg foruma bio je “Ja sam business friendly, a ti?”. Razgovaralo se o povoljnom poslovnom okruženju u zemljama bivše Jugoslavije, a tri glavne teme bile su: što znači biti businss friendly, koja je uloga jedinica lokalne samouprave u razvoju konkurentnosti regija i važnost Akta o malim preduzećima. Kao najvažniji zaključak Foruma u Žepču istaklo se prepoznavanje BFC certifikata kao standarda po kojem će se i ubuduće meriti napredak u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja u svim opštinama bez obzira na državu